ELIN WARNQVIST

ELIN WARNQVIST

Möt 19 åriga Elin Warnqvist från Stockholm som pluggar heltid ekonomi och utöver det driver sin alldeles egna konstfirma. Hon extrajobbar på Nathalie Schuterman som är återförsäljare till alla stora märken som Gucci, Dior och Prada. 2018 hade hon sin första vernissage på Berns och 2019 säljer hon sin egna konst. Till frukost dricker Elin avoshake men på kvällen kan det bli edamebönor. Läs mer om mötet i LA med Ansel elgort och hur en helt vanlig dag för Elin kan se ut. Alla bilder är lånade från hennes fantastiska instagram som ni hittar HÄR. Tack så mycket Elin för att du ville ställa upp på en intervju!


Vem är Elin Warnqvist?
Jag är 19, så jag är inte mycket äldre än er. Jag pluggar heltid ekonomi och utöver det så driver jag ett eget bolag. Jag driver både konstfirma och E-handel. Inom mode så extrajobbar jag på Nathalie Schuterman, vilket är ett franchiseföretag. Det vill säga att de är återförsäljare för alla stora modemärken, Gucci & Prada etc.

Det gör kanske att du har väldigt bra koll på hela den världen?
Ja, på sätt och vis. Allt beror på helt på vem man jämför sig med. Jag skulle inte säga att jag har jätte bra koll på med de jag jobbar med, i och med att jag är väldigt ny i branschen. Det finns så otroligt mycket märken och designers som jag inte har kunskap om. Sen kanske jag skulle säga om jag jämför mig med någon annan i min ålder, en generell person så har jag mer koll.

Hur startade du ditt företag?
Det var faktiskt en kompis som frågade mig om han fick köpa en tavla. Denna kompisen har jag lärt känna genom att vi plåtat ganska mycket och jag har hjälpt honom med jobb. Han jobbar som klubbchef på Berns nattklubb, så han ville köpa en tavla och sa att du måste ta tag i detta och köra en vernissage här på Berns. Så bestämde vi ett datum. Jag jobbade järnet sen hade jag i maj förra året min första vernissage och sålde slut på allt. Sen startade jag en hemsida för posters och det var där allt började. Sedan är det ju en negativ aspekt att ha eget. Vissa månader så går det jätte bra och vissa så kanske man inte får några beställningar eller andra sidojobb. Så det är inte samma säkerhet som att vara anställd. Det är mer jobb det är tufft.

Vi har sett lite på din instagram att du är ansiktet utåt, jobbar du som modell  eller vad är det du gör?
Det är lite blandat. Jag jobbar inte som modell för då ska man vara signad på en modellagentur, vilket jag har valt att tacka nej till. Är man signad hos någon är man också låst till dem. Du måste följa deras ideal. Du kanske inte kan klippa håret som du vill, vissa har till och med måttbestämmelser och det är inte riktigt det jag är ute efter. Jag har valt att köra eget därför är det mycket småjobb då och då. Där det då kan vara allt ifrån att plåta för företag med smycken till kläder. Det är mycket som jag inte lägger ut på mina kanaler. Det jag lägger ut på mina kanaler är mest roliga plåtningar som jag gör med fotografer jag känner för jag dels gillar att skapa content och för att det är kul. Det är även en individuell fråga, vissa tycker att det är en säkerhet att vara kopplad till en agentur och andra som jag tycker det är skönt att vara lite fri haha.

Så Elin, hur ser en helt vanlig dag ut för dig?
Jag går upp väldigt tidigt, jag gillar att ha lång tid på mig på morgonen och äter frukost väldigt länge. Jag brukar göra en Avoshake, supergott ni måste testa!! Det är en banan, en avokado, fryst mango och mjölk så mixar man det till en smoothie. Om jag inte har grejer hemma gör jag gröt. Vanligtvis åker jag till plugget, dit går jag 2-3. Pluggar jag inte så åker jag till kontoret och jobbar. Senare har jag jobbat på en Pr byrå. Hjälpt med deras grafiska design, layout, inbjudningar och sånt. Sedan kommer jag hem, jag och min pojkvän bor tillsammans i vår lägenhet. Så jag pussar på honom, handlar och lagar middag. Jag brukar även gymma innan jag kommer hem. Varje måndag och fredag går jag på Zumba annars gymmar jag självständigt & går på yoga pass.

Har du någon förebild?
Ja många, en av mina största förebilder är en person som står mig ganska nära alltså ingen offentlig person. Det är min mammas nära nära kompis som jag också blivit nära vän med. Hon heter Louise och är otroligt driven i affärslivet. Jag tycker att hon har god syn på livet, värderingar och hennes uppfostran på hennes barn. Hon är otroligt motiverande affärsmässigt och pluggmässigt. Modemässigt skulle jag säga Sabina Ddumba. Hon har så cool stil och är sin egen. Jag inspireras dagligen av speciellt offentliga personer, för de är dem man ser på sociala medier. Man får alltid energi av andra som är drivna i det dem gör.

Många blir påverkade av instagram, hur tänker du angående tjejers självkänsla?
Jag tycker att det är jätte svårt då jag själv inte är en person som mår dåligt av ex Instagram, sociala medier. Jag tror att det dels är för att jag ser det som en inspirerande källa. Ser jag någon som jag tycker är väldigt snygg eller har snygg stil så inspireras jag istället för att jämföra. Det tror jag beror på att jag har en bra självkänsla, jag är säker i mig själv och vet vad jag står för. Sedan kan jag självklart som alla andra ha dippar och dagar där jag känner att idag är ingen bra dag varken känslomässigt eller ytligt. Då kanske man ska hålla sig borta från sociala medier. Istället kanske umgås med kompisar som man får bra energi av och som inte tar energi. Skulle jag upptäcka att Instagram drar mer energi än vad det ger tror jag att jag skulle minska användningen av det. Det är också det som gör att jag är inte så stor på instagram, jag älskar att uppdatera och skapa. Jag ser det jag lägger ut, mina bilder som ett skapande. Jag tycker det är väldigt kul. Så länge jag tycker de är kul så kommer jag fortsätta. I och med att det inte är den främsta inkomstkällan så är jag inte beroende av ex Instagram. Det kan gå en vecka utan att jag inte uppdaterar till skillnad från folk som livnär sig på instagram ex Bianca Ingrosso. De kan inte inte uppdatera för det är deras jobb. Det är en mycket stor skillnad i det. Jag har ett val.

Vad är det bästa rådet du fått?
Jo nu kommer detta låta jätte cheesy men lite den inställningen jag har. Jag går inte efter citatet men det är ett citat som går såhär ’’det handlar inte om hur du har det utan hur du tar det’’. Det tycker jag är väldigt viktigt och tänker på ofta att om det kommer perioder där du har jobbigt med kompisar, självförtroende eller ekonomiskt ex jag som är studerande och bor ensam hemma kan en månad vara jätte tuff så har man hyra att betala och känna press för de. Man kan välja att se allt dåligt runt om en och lägga all energi på det eller fokusera på det som är positivt.

Vem är din favorit designer och varför?
Jag älskar modemärket Malene Birger. Det är jag inne på just nu. Det är känslan över hela märket. De har väldigt jordnära färger som jag gillar, ganska varma färger. Det är lite annorlunda än den kreddiga stilen som är inne just nu!

Hur skulle du beskriva din stil i några ord?
Väldigt varm, ganska ljusa färger och ganska jordnära.

Om du fick kapa någons garderob, vems hade det varit?
Jag hade tagit min kompis Lucas garderob. Kolla in han på instagram!! Han heter @Armandofeola.

Vem av tjejerna I Sex and the city är du? Carrie, Miranda, Charlotte eller Samantha?
Oj, jag skulle nog säga Carrie eller Miranda. Samantha är lite för, hon är väldigt utgående härlig. Nu ska jag inte säga att jag inte är utgående men hon har en väldigt starkare sexuell pondus än vad jag har. Känns som Miranda är mer down to earth men Carrie är mer social och utåtriktad.

Har du något roligt eller sjukt tonårsminne?
Jag var i USA för något år sedan. Jag var där och praktiserade i LA. Då var jag på ett ställe som heter Chateau marmont, som är en restaurang bar klubb. Vi hade suttit i ett bord mittemot Ansel Elgort. Jag hade ju druckit några glass bubbel och upplever då att vi har en härligt ögonkontakt. Sen går jag på toaletten och påväg tillbaka till mitt bord så möts vi och han säger hej. Så jag ba okej det är något och så ska vi gå så Jag ba okej detta är once in a lifetime. Så ber jag servitrisen att ge mitt nummer till honom varpå servitrisen ger det till en 45årig man som sitter vid bordet bredvid. Det blev ingenting men mannen hörde av sig iallafall haha.

Hur var du som tonåring? Var du mer galen eller privat?
Jag skulle inte säga att jag var den galna typen. Har jag förändrats så är det min självsäkerhet då jag var mycket mer osäker och brydde mig mer om vad andra tyckte/ upplevde mig, även utseendemässigt. Så yngre jag påverkades mycket mer negativt av sociala medier än vad jag gör nu

Tre egenskaper som du söker hos en kille?
Rolig, jätte viktigt! Bra värderingar, alla har självklart olika syn på vad de tycker är bra värderingar men vi ska ändå va ganska lika hur man ser på livet, andra människor och vad man värderar. Sedan är snygg alltid ett plus och det är min kille haha. Nu sitter han här och kollar på mig!!

Har du några raggningsknep?
Jag skulle nog säga att ha en härlig energi och vara utåtriktad. Jag hatar ju det här så kallade ’’spelet’’, att spela svårt. Men det funkar ju faktiskt så väl!

Vad är ditt favoritresemål och varför? Vad hade du velat resa till?
Jag skulle säga Bali. Det tror jag är för att det var första stället jag reste till med min pojkvän och det var jätte härligt att dela det med honom. Det är jätte fantastiskt där och det är ett paradis. Man har ju sett det över hela Instagram haha. Jag hade velat resa till Kuba helt klart. Härligt kultur! Det är ju pga ledningen i landet som de bevarat den gamla kulturen, de gamla bilarna. Det är inte moderniserat, inga höghus och mycket musik. Dit skulle jag vilja åka!!

Vad är dina favoritställen i Stockholm?
Jag skulle nog säga Berns, NOI och LE Sthlm. Det är där vi brukar hänga och om jag fortsätter kvällen drar vi till Spybar. Jag älskar spybar men många gånger är det väldigt smockfullt vilket jag inte tycker är jätte kul. Det är där man hittar bäst musik i Sthlm.

4 SNABBA FRÅGOR
Alltid i väskan? Tamponger
Comfort food: Edamamebönor
Dold talang: Jag kan göra så att min tumme hoppar ur led. Låter jätte konstigt haha.
Favoritdrink: Whiskey sour och Nespresso martini

Words by: Vilda Broström