EMELIE MACINNES

EMELIE MACINNES

När Vilda och jag kom på iden att starta upp Ohwalk så var det en självklarhet att jag skulle intervjua min underbara vän Emelie Macinnes. Från att vara busiga små tjejer som alltid åt rostmackor med ost och drack oboy efter skolan så bor Emelie för tillfället ensam som sjuttonåring i New York och jobbar heltid som fotomodell. När jag besökte henne i februari fick jag se hur hon har byggt upp ett stort kontaktnät, besöka hennes lägenhet som hon delar med andra modeller och även leva mig in i hur 24 timmar kan se ut i Emelies spännande liv. Trots hennes framgångar så är hon fortfarande lika jordnära, omtänksam och sprallig.

Vem är Emelie Macinnes?
Jag är en sjuttonårig, utåtriktad och optimistisk tjej som just nu jobbar som modell i New York och upptäcker allt vad livet har att erbjuda! Jag älskar att testa nya saker och utmana mig själv dagligen. Jag är uppväxt runt om i världen och har en stor familj som bor i både Amerika och Sverige men just nu bor jag ensam med andra tjejer i på Lower Manhattan och upptäcker allt vad denna staden har att erbjuda!

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?
Jag vaknar och brukar oftast bara äta några simpla cornflakes. Sedan tar jag på mig något figurnära och neutralt, sminkar mig lite lätt och åker på castings där jag visar olika företag min portfolio. Ibland är jag bokad på andra fotograferingar så det är lite olika varje dag. På kvällarna brukar träna med de andra tjejerna i min lägenhet eller sitta på våran rooftop om det är bra väder. På nätterna är jag ute på klubbar eller äter trevliga middagar. med vänner.

Vem är din favoritdesigner och varför?
Balmain har gjort många drömmiga plagg, vackra maffiga klänningar kombinerat med den kaxiga attityden tilltalar mig. Jag tycker om att det finns ett statement i plaggen. Jag tycker också om Helmut Lang som ett typiskt New York märke som gör snygga, stilrena plagg i lyxiga material som man kan använda till vardags.

Hur skulle du beskriva din stil i några ord?
Classy, ibland vågat i material och färger men fortfarande alltid rent. Igår hade jag tex på mig ett matchande set med kjol och topp i rött skinn.

Om du fick kapa någons garderob vems hade du tagit?
Kendall Jenners, tror det finns allt mellan himmel och jord i hennes garderob.

Vad är ditt favoritresmål och vad gillade du med det?
Dom somrarna när vi körde igenom hela Europa, och sedan myste i Kroatien. Livet var så enkelt och vi hade verkligen kul konstant, vare sig vi var på ett truckstop i Tyskland eller promenerade längst strandpromenaden i Kroatien.

Vad var det som fick dig än att vilja ha något mer än gbg? Att ge dig ut i världen?
Göteborgs var helt enkelt för tråkigt och jag upplevde att det alltid var negativt att tänka annorlunda eller sticka ut. Eftersom jag ändå bara bodde hos min mamma som har en amerikansk man och ett bättre jobb i USA så kändes det enkelt rätt att flytta när de svenska gymnasium inte verkade vara något för mig. När vi väl bodde i Minnesota så kom modellvärlden närmare naturligt och jag fick hjälp av min mamma som är fotograf att skapa en portfolio och kontakta agenturer. När jag sedan blev signad av en agentur i New York så kände jag mig helt säker på att det var där min framtid väntade på mig.

Vad är de största skillnaderna mellan att Göteborg och att bo i NYC?
New York ger en så mycket mer möjligheter. Många är väldigt generösa och de flesta går alltid in med en positiv inställning till nya människor. Många i Göteborg är väldigt främlingsfientliga och inte så välkomnande, speciellt inte för nya kulturer. I Göteborg är allting väldigt chill och man känner sig allting trygg.

Vad är dina favoritställen i New York?
Bästa nattklubbarna är helt klart Ups & Downs och One Oak. För ett glas vin eller en varmchoklad är Laduree i Soho alltid en favorit. Sant Ambreous för en sinnessjuk frukost En simpel promenad Central Park bara för att rensa huvudet och få lite frisk luft.

Vem skulle du beskriva dig mest som av sex and the city tjejerna och varför?
Jag kan se mig själv i alla tjejerna, men jag tror ändå att jag är en blandning mellan Samantha och Carrie. Jag har blivit mer självsäker och kaxigare sedan jag flyttade till NY och då ser jag min inner Samantha komma ut.

Vad är det bästa rådet du någonsin fått
Inte jämföra mig själv med andra modeller. Om hon får ett jobb bokat men inte jag så berodde det helt enkelt på att dom ville ha en tjej med det specifika utseendet.

Vem skulle du helst vilja äta middag med död eller levande?
Audrey Hepburn. Jag vill höra hennes sätt att se på livet och hur coolt är det inte att ha träffat Audrey Hepburn som är en av världens största modeikoner? Skulle inte tacka nej till lite stiltips från henne heller.

4 snabba frågor:
Alltid i väskan? Vaselin till mina läppar och mina nagelband.
Comfort food? Herseys cookies and cream eller en mangosmootie
En dold talang du har? Har knappt några leder i fötterna så jag kan böja dom åt alla möjliga vinklar, inget jag visar på fest däremot haha. Kan även vika på öronen om det räknas.
Favorit drink? En hederlig gin och tonic.

Words by: Elin Torstensson