By Vilda Broström Lifestyle 24 | Apr | 2019

NEW YORK DEL 2

NEW YORK DEL 2

Nästan alla affärer är öppna mellan 10am till 9pm från måndagar till lördagar. På söndagar brukar de vara öppna från 11am till 7pm. Utöver det finns det vissa som har öppet dygnet runt. Alltså kommer det finnas fullt med tid att shoppa. Jag har försöka att få med några affärer som jag tycker om väldigt mycket. Sedan finns det så otroligt mycket affärer med sååå snygga grejer som man kommer hitta på vägarna. Ingen aning på namnen, men det finns en hel del i Soho och Meatpacking. I New York finner ni omtalade Fifth Avenue, där designers som Prada, Chanel, Armani, Dolce & Gabbana, adidas, nike och H&M ligger belägna.

SHOPPING

Macys Ett varuhus som är riktigt stort. Värt att besöka då det går att göra bra fund. Här finns allting från träningskläder till bröllopsklänningar. Det är lite dyrare än om man skulle gå i mindre affärer. Det finns kläder i alla stilar och prisklasser och oftast alltid rea. Vad jag verkligen gillar med Macys lol är att speglarna i de flesta provrummen har justerbar belysning. 

 

Sephora Helt klart värt att gå hit då priserna är så mycket bättre än i Sverige. Jag passar alltid på att köpa med en massa grejer för utbudet är så himla mycket bättre. Ni finner butiken nästan överallt

 

Barneys Ett väldigt exklusivt varuhus där man finner alla lyxiga märken som Saint Laurent, Celine, Prada och Balenciaga. Jag föredrar den på Madison Avenue mer än den i Soho då den är så mycket större och mer nice allmänt. Här vill man hänga i flera timmar då de har så magiska kläder som man kan drömma sig bort i. Älskar deras udneerklädsavdelning med vackra kimonos. 

 

Blick art materials Kanske ganska annorlunda butik till vad de flesta vill besöka, men är man intresserad av foto, rita etc så har det otroligt mycket bra grejer till det. Köpte alla mina material här på Parsons, som jag fortfarande leker runt med ibland.

 

Bloomingdales Ett väldigt populärt varuhus där man oftast ser massor av new yorkers och turister gå ut bruna påsar. De har verkligen de bästa och mest prisvärda sakerna utav alla stora NYC varuhus! Vill man undvika publiken och få mer personlig service, gå till Lex Ave-platsen. Man kan även betala en personlig shoppare som ska vara otroligt bra.

Vintage butiker 

What goes around comes around Hit går de flesta som har koll, här brukar kändisar oftast hänga och det är stor chans att du stöter oå något här inne. De har en avdelning med massa vintage levs jeans till chanelväsjkor och pälsar från dior. 

 

Beacons Closet Finns två av denna, absolut älskar den. Vill du fynda ska du absolut gå hit. Plagget är sorterade efter färg, sedan har de olika hörn för väskor och skor etc. Här kan man fynda fina grejer som toppar från Isabel Marant och Skor från saint Lauren. 

 

Real Bag Här finner ni ett fantastiskt urval av autentiska vintage väskor i både bra skick och rimliga priser. Älskar verkligen denna butiken då det finns så mycket olika märken, färger & modeller

Totokaelo 61 Crosby St, New York, NY 10012, USA

Alexander Wang 103 Grand St, New York, NY 10013, USA

Acne 33 Greene St, New York, NY 10013, USA

Rag & Bone 119 Mercer St, New York, NY 10012, USA

Rick Owens 30 Howard St, New York, NY 10013, USA

A.P.C. 131 Mercer St, New York, NY 10012, USA

KITH soho 337 Lafayette St, New York, NY 10012, USA

Anthom 25 Mercer St, New York, NY 10013, USA

GOOD TO KNOW

När du åker till New York så kommer du antingen landa på JFK eller Newark. Troligast är JFK. Landar du på JFK så kostar taxi fast pris ca 45 dollar, vart du än ska till på Manhattan. Beroende på trafik tar det ca 1 timme, är det bra flyt ca 40min. Sedan är det väldigt viktigt att veta att ifall man ska ta taxi så ska man ställa sig i taxikön till de typiska gula bilarna. Alltså inte tacka ja till de som frågar om taxi då det oftast kommer gå på trippla summan.När det gäller Newark har jag ingen koll på vad taxiresan går på då jag aldrig landat där själv, men troligtvis ligger summan på ungefär samma om kanske inte lite mer.

DRICKS:

När du äter på restaurang så får man alltid drickas mellan 15-20 procent, men oftast så får du välja mellan tre alternativ. Ex 15, 18 eller 20. Däremot, köper du kaffe på starbucks eller kebab i ett litet stånd så behöver du inte dricksa, däremot så finns det alltid en liten skål där man kan lägga lite mynt. Precis som jag nämnde innan så dricker man även i taxin ca 10 dollar.

 

TA SIG RUNT:

Tunnelbana är väldigt poppis i New York. Hur lätt som helst att ta sig runt och väldigt billigt. Det är absolut inte farligt att åka tunnelbana i New York och man brukar oftast känna sig väldigt säker. Vill man inte ta Taxi så är Uber väldigt billigt. Senast jag var där åkte jag ca 20 min för 6 dollar.

 

SAKER ATT GÖRA:

 

Promenera över Brooklyn bridgeBrooklyn Bridge, New York, NY 10038, USA
Visst, fine låter otroligt turistigt. Men med en fräsch juice i handen under sommaren eller en kaffe under hösten är det super mysigt att promenera över till Brooklyn. Man har utsikt över hela Manhattan. Sedan tycker jag att man spenderar en dag i Brooklyn vilket är otroligt mysigt och har jätte härliga ställen. 

 

Museum: The Met – 1000 5th Ave FIT –  227 W 27th St
Jag har endast besökt två museum i New York vilka är The Met. Som är ett av världens största och mest betydelsefulla konstmuseer. De flesta har troligtvis sett Gossip Girl när tjejerna sitter med sina froyos på trapporna. Anna Wintour. Längst ner finner ni The Costume Institute som jag själv tycker var mest intressant på hela turen. En samling som representerar fem kontinenter och sju århundraden av klänningar och accessoarer för män, kvinnor och barn. Mode från femtonde århundradet till idag. Sedan finns det även FIT, hit vill jag absolut åka tillbaka just eftersom jag inte gick hela museet. Då vi var där med skolan så studerade vi elevers verk, vilket också var intressant.

 

IPIC: 11 Fulton St
Helt klart ett av mina och mammas favoritsaker att göra i YC. Besök IPIC!! För er som inte vet vad det är så är det en biosalong. Här kan man även äta jätte god mat i restaurangen innan filmen eller beställa in till de stora maffiga stolarna man ligger i.

 

The Line: 
Köp med en kaffe och ta en promenad längs the high line. Super trevligt och mysigt. Skulle egentligen föredragit att besöka Apartment by the Line och uppleva drömlägenheten men synd som det är så har jag för mig att de stängt ner eller ska stänga.

Carrie Bradshaws apartment:
Köp med en cupcake från Magnolia Bakery i West Village och promenera till Carrie Bradshaws lägenhet. Ligger bara några få minuter därifrån. Därefter är det bara att fortsätta strosa runt, då det finns så oturligt mycket fina butiker.

 

Åk till Hamptons:
Ta tåget eller bussen till Hamptons. Åk endast över dagen eller övernatta. Hur mysigt?  Jag och några tjejer planerade i somras att åka dit över dagen, men pga så mycket uppgifter vi hade fanns det ingen tid alls. Jätte synd. Nästa gång ska jag definitivt besöka den lilla lyxstaden.

Le Bain Rooftop Ligger på The Standard Hotellet bredvid Boom Boom Room. Passa när man vil ha en lite lugnare utekväll och inte så mycket ”fest”.

 

Gansevoort hotel Ligger i Meatpacking District. Finns även en super trevlig pool där du kan beställa in goda drinkar och lite tapas. Jätte skönt att ligga där under värmen i sommar.

 

Jimmy at the james En fantastisk bar med otroligt vackra vyer. Det finns fina platser både inomhus och utomhus som man kan flytta mellan. Den har en fantastiskt utsikt över NYC-skylinen.

PHD  Tillhör Dream Hotel I Downtown. En trevlig rooftops som blir till fest på kvällen. Då deras bar är belägen där uppe.

 

Conrad new york Ni finner det instagramvänliga drinkarna på Rooftopen Conrad.

Bild lånad av Marie Karlsson

 

Catch rooftop perfekt att gå till och ta några drinkar efter middagen eller till och med vara kvar när dom drar igång klubben.

 

230 Fifth passar perfekt om man vill ta några drinkar. Har inte varit här själv en utsikten ska vara magisk.

 

The Skylark Hissen 30 våningar upp och efter några trappor kommer du til The Skylark. En rooftop bar med glasräcken på svindlande höjder. Super ballt ställe som dessutom är mycket instagramvänligt. Utsikten är fantastiskt.

Bilder lånade av Marie Karlsson

 

Drick te på plaza:
Besöker du Plaza Hotell finns det ingen chans att du inte kommer tycka om det. Så himla elegant och tjusigt där inne. Vad passar inte bättre än att dricka en kopp te?

 

Madison square garden:
Försöka få biljetter till någon konsert eller rangers om det är säsong. Såg Justin Bieber och Post Malone där när jag var 15 och det var så jäkla mäktigt.

 

Teater:
Gå och se Lejon Kungen!! Stort tips. Såg den första gången jag var där och vill väldigt gärna se den igen. Var sjukt mäktigt och ballt. Något man måste ha gjort är ju att ha varit på en musikal på Broadway. Skulle även tipsa om Anastasia, har inte sett den själv men vill mer än gärna se den. Sedan ska den ha fått otroligt bra recensioner.

 

Besöker man New York så tycker jag inte att man ska lägga sin tid på så mycket sightseeing. Åka upp i World trade center eller Empire State Building är ballt just för den fantastiska utsikten, men då måste du ändå betala ca 600kr+. När man kan sätta sig på en skybar och få samma utsikt för priset av en drink. Wall street är coolt att se och jag har alltid velat åka en helikoptertur. Däremot skulle jag inte tipsa om att se frihetsgudinnan, inte ens särskilt många new yorkers som sett henne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *