By Vilda Broström Lifestyle 26 | Apr | 2019

NEW YORK GUIDE DEL 3

NEW YORK GUIDE DEL 3

New York är uppdelat i tre olika områden, vilka är Uptown, midtown och Downtown. Uptown ligger Upper east side (Gossip Girl) Harlem, upper west side. När det kommer till boende tycker jag helt klart att man ska bo på Lower Manhattan. Nolita, Noho, West village och Chelsea är väldigt mysiga områden men mina absolut favoriter är soho och Meatpacking District. Första gången jag besökte New York bodde jag i Midtown och skulle inte tipsa om det. Alldeles för mycket turister och långt bort ifrån alla ställen man vill besöka. Alla andra gånger har jag bott i Lower och kan helt klart säga att det är så mycket bättre vibe där. Två av mina favorithotell är Soho Grand och Gansevoort Meatpacking.

Väl i New York hänger jag mest i Downtown, ungefär gatorna nedanför 23rd st. Jag har aldrig riktigt hängt vid upper east side då det inte tilltalar mig lika mycket. Downtown är mer mysiga gamla hus än en massa skyskrapor. Där finns det även mer mysiga cafer, restauranger och butiker. Här hittar du mysiga butiker som Isabel Marant, Anine Bing och Chanel.

När det gäller hotell så skulle jag inte tipsa om att boka över 34th avenue. 59th street är en av mina favoritgator i new york, där man finner Plaza Hotell, Central Park och Bergdorfs men skulle inte tipsa om att bo där förutom Plaza Hotell då.

Mina favoritområden & vart man ska bo

Lower east side Helt klart mitt favoritområde Som ni hör på namnet så ligger det i Nedra delen av Manhattan. Här finns det massvis av mysiga cafeer, trevliga restauranger och fina butiker.

 

Soho Där finner ni massor av trevliga små affärer. Här finns Isabel Marant, Prada, Kate Spade, Miu Miu och massor av second hand butiker. Ni måste helt klart gå in på What goes around comes around, en lite finare second hand butik med massor av coola grejer. Trots att det inte är särskilt stort så tar det enormt med tid att gå igenom, för man vill stanna till överallt.

 

Meatpacking district Den lilla stadsdelen sträcker sig mellan West 14th Street till Gansevoort Street och från Hudson River till Hudson Street. Här finner ni High Line som jag absolut tycker ni ska ta en promenad över. Denna delen är mest känd för sitt nattliv och små butiker.

 

West Village Precis vid slutet av Soho börjar West Village. Det brukar beskrivas som New Yorks Paris. Delen består av massa små butiker överallt, bagerier och mysiga cafeer. Bland annat finner ni Magnolia Bakery här och carries lägenhet. Mysiga bokaffärer som helt klart är värda att gå in i.

 

Nolita Trots att Nolita knappt är större än fyra gator så är det en av mina favoritdelar på Manhattan. Det ligger mellan Soho och Lower East Side. Nolita står för North Of Little Italy. Mysiga cafeer och affärer.

Brooklyn Hade jag flyttat til NYC hade jag helt klart velat ha en mysig liten lägenhet i Brooklyn, då det är så otroligt mysigt där. Däremot, åker det ill new york i en vecka så tycker jag inte man ska boka hotell i Brooklyn då det ligger en bit från manhattan. Ta en dag där du promenerar över brooklun bridge eller ta tunnelbanan till Bedford ave. Här är det en guldgruva för secondhand butiker, barer, loppisar och mysiga inngårdar. Massor med liveuppträdanden på gatorna och folk som säljer sin egna konst.

HOTELL

Soho Grand Med gångavstånd till den bästa shoppingen och restaurangerna ligger detta fräscha hotell. Kort avstånd till WGACA & Jimmy at the James. Vill man stöta på en kändis är detta stället att bo på, då de oftast övernattar här. Frukosten är jätte god och miljön super trevlig. Rumen är fräscha med en fantastisk utsikt över empire state building!  Adress: 310 W Broadway, New York, NY 10013, USA

 

Gansevoort Meatpacking Jätte trevligt hotell. Ligger i det bästa området mellan både restauranger och shopping. Hotellet har väldigt bra service, cool inredning och en jätte trevlig rooftop med utsikt över Empire State Building. Perfekt hotell att bo på under sommaren då man kan utnyttja poolen gratis. Annars brukar man oftast få betala 4-500kr för en dag vid poolen på ett random hotell.

 

Airbnb När Elin besökte nyc bodde hon på Airbnb vilket var super trevligt. Mycket billigare om man inte vill lägga en stor summa på hotell. Trots att priset stiger lite så tycker jag det är helt klart värt att boka i Lower Manhattan. Sedan är det otroligt viktigt att ha koll på att man inte blir lurad då det finns en chans till det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *